Tre Klassiske Brætspil Alle Bør Eje

Tre Klassiske Brætspil Alle Bør Eje

Der er en række ting, som vi forventer at kunne finde i ethvert hjem. Hvis ens hjem ikke indeholder en af disse ting, så er det ikke bare underligt – det er også upraktisk. Vi har nemlig ikke forventninger om, at folk ejer noget, der ikke dækker et praktisk behov. Det vi finder underligt er, hvis folk har et praktisk behov, og så ikke vælger at afdække det.

Et helt oplagt eksempel er tallerkner, knive og gafler. Vi har alle behov for at spise, og langt det meste mad spiser man ved at placere det på en tallerken, og så bruge kniv og gaffel til at indtage maden. Det er selvfølgeligt teoretisk muligt, at spise mad uden den slags basalt service. Hvis man eksempelvis lever af pizza, eller bare altid spiser med hænderne. Det er dog også adfærd, som de fleste vil finde underligt. Vi har derfor en forventning om, at folk ejer service. Besøger vi en ven, der ikke ejer en eneste tallerken, så undrer vi os.

Det er altså ting, der er knyttet til helt basale behov, som vi altid forventer at finde i et hjem. Vi forventer at der er knive og gafler, fordi alle har behov for at spise. Vi forventer at der er mindst én seng, da alle har brug for at sove. Vi forventer også at der er et toilet og et bad. Det er alt sammen helt fundamentale ting, og det ville være virkeligt underligt, hvis folk ikke ejede dem. De fleste indretter sig derfor helt naturligt til, at have disse ting i deres hjem.

Men hvad med de sociale behov? Vi mennesker er sociale væsener, og vi har altså et behov for, at socialisere med andre. Man kan selvfølgeligt socialisere ved bare at snakke sammen. Det kræver altså ikke noget udstyr som sådan. Der er dog en lang række ting der gør det lettere at socialisere, eller gør aktiviteten mere overkommelig og hyggelig. Jeg mener derfor, at ting der effektivt gør os bedre til at socialisere, også er noget vi bør forvente, at finde i ethvert hjem.

Her er brætspil et ganske oplagt eksempel. Når man spiller et spil med et andet menneske, så er man engageret i en meget intens social aktivitet. Spil handler om at samarbejde eller udfordre hinanden, og det er noget der kræver empati og kommunikation. Der er særligt tre klassiske brætspil, som alle bør eje, da de virkeligt gør det let at socialisere. Det første er det klassiske Backgammon spil: alle kender reglerne, og det er en virkelig sjov aktivitet. Backgammon egner sig dog kun til 2 spillere. Det er derfor en god idé også at have et spil Ludo liggende: det kan spilles af helt op til 4 spillere. Er man mere end 4 personer, så er et spil som Bingo helt genialt: her er der nærmest ikke nogen grænse for, hvor mange spillere man kan have med.

Share this post